Deelnemers ABC

Arrangementen

Meedoen aan de Berenloop leent zich bij uitstek voor een langer verblijf op Terschelling. Voor informatie over de vele verblijfsmogelijkheden en arrangementen kun je terecht bij de VVV Terschelling.

Boten

Boek op tijd de boot voor zowel de heen- als terugreis via www.rederijdoeksen.nl. Dit geldt ook wanneer je alleen op zaterdag 4 of zondag 5 november heen en weer gaat. Tijdens het Berenloopweekend wordt de gewone dienstregeling uitgebreid met een aantal extra boten.

Busvervoer

Naast de reguliere dienstregeling rijden er tijdens het Berenloopweekend diverse extra bussen. Na afloop van de Berenloop rijden er gratis pendelbusjes vanaf de kledingafgifte c.q. het Centrum voor Natuur en Landschap (Burg. Reedekerstraat) naar het zwembad en naar Hotel Schylge. Kijk voor alle informatie over de busdiensten op het eiland: www.bus-terschelling.nl.

Categorieën

Bij de 21 en 42 kilometer zijn de leeftijdscategorieën:

HerenSenioren-M40-M50-M60
DamesSenioren-V40-V50-V60

Dienstregeling boten

Tijdens en rond het Berenloopweekend varen er diverse extra boten. Meer informatie vind je op www.rederijdoeksen.nl.

Duurzaamheid

Als organisatie doen we ons best om het evenement zo duurzaam mogelijk te organiseren. Zo wordt vrijwel alles hergebruikt en maken we gebruik van bekertjes zonder plastic en biologisch afbreekbare poncho’s. Ook zijn onze medailles gemaakt van natuurlijk materiaal. Daarnaast vragen we jullie medewerking om het evenement groen te houden en het eiland schoon. Laat bijvoorbeeld de verpakkingen van repen, gels etc. onderweg niet zomaar vallen, maar neem ze mee naar de eerstvolgende verzorgingspost. Hiervoor staan aparte (rode) vuilniscontainers. Datzelfde geldt voor sponzen, flesjes en ander afval, dat vanaf de paden zo de natuur in waait. Dat is niet alleen erg schadelijk voor het eiland, maar brengt ook de vergunning in gevaar die Staatsbosbeheer ons jaarlijks verleent. Alvast dank voor jullie medewerking!

Eigen drankjes

Je kunt (voor de hele marathon) jouw eigen drankjes uiterlijk 11.45 uur afgeven onder de Brandaris. Op de bankjes naast de Brandaris staan hiervoor speciale bakken. Deze worden vervolgens naar de diverse verzorgingsposten vervoerd. Onderweg vind je de eigen drankjes aan het eind van iedere verzorgingspost.

Eigen risico en verantwoordelijkheid

Iedere deelnemer loopt op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. De organisatie aanvaardt t.o.v de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook. Verzekering is een zaak van de deelnemers zelf. Bij onverhoopte afgelasting vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats. Op de Berenloop zijn de Algemene Voorwaarden van de SET (Stichting Evenementen Terschelling) van toepassing.

Iedere deelnemer dient zich de houden aan de aanwijzingen van de wedstrijdleiding. Doe je dat niet, loop je het risico niet in de uitslagen te worden opgenomen.

Fietsers

Gezien de drukte op het parcours raden wij, zeker bij de halve marathon, af om mee te fietsen. Onderweg zijn er voor fietsers diverse omleidingen. Volg hierbij altijd de richtlijnen van de verkeersregelaars.
Let op: de Longway is tijdens de Berenloop vanaf West aan Zee (Paal 8) afgesloten voor ALLE fietsers. Begeleidende fietsers kunnen vanaf West aan Zee (Paal 8) via de Badweg terug naar West-Terschelling fietsen.

Begeleiding door fietsers is bij Kleintje Berenloop – vanwege de grote drukte en de smalle paden – niet toegestaan.

Fietsparkeerplaats

Er zin twee plekken waar je op zondag de fiets kunt parkeren:
– op de parkeerplaats bij het gemeentehuis.
– op het parkeerterrein achter de Brandaris.
Zo voorkomen we overlast van fietsen op het Brandarisplein.

Finish

De hele en halve marathon finisht onder de Brandaris. Bij Kleintje Berenloop finish je op het sportveld achter Aparthotel Boschrijk.

Herinnering

Alle deelnemers aan Kleintje Berenloop en Berenloop ontvangen na afloop een medaille. Zowel bij de hele marathon, de halve marathon en de 5 en 10 kilometer van Kleintje Berenloop kan apart een functioneel loopshirt worden besteld. Voor deelnemers aan de Jeugdloop is een medaille en een T-shirt inbegrepen.

Honden

Het is niet toegestaan om aan de Berenloop of Kleintje Berenloop deel te nemen met een hond.

Hulpmiddelen

De Berenloop is, evenals Kleintje Berenloop, een hardloopevenement. Het is daarom niet toegestaan om deel te nemen met hulpmiddelen zoals handbikes, hardloopkarren/babyjoggers, steps, autopeds etc.

Inlichtingen

Zie onder ‘Wedstrijdsecretariaat’

Inschrijving

De inschrijving voor alle afstanden opent vrijdag 12 mei 2023 om 20.00 uur.

Jeugdloop

Op zaterdagmiddag 4 november is er vanaf 14.00 uur een Jeugdloop voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Kledingafgifte

Je kunt op zondag eventuele kleding (alleen handbagage) afgeven bij het Centrum voor Natuur en Landschap (Natuurmuseum) aan de Burgemeester Reedekerstraat 11. Vanaf de Brandaris kom je daar via de Boomstraat, vervolgens bij de WigWam linksaf de Burg. Reedekerstraat in. Aan het startnummer zit een bagagelabel, dat aan de (rug)tas vastgemaakt kan worden. Op vertoon van je startnummer ontvang je vervolgens de (rug)tas retour.

Kleedruimtes

Er zijn op zondag drie kleedgelegenheden:

1. Heren halve marathon: parkeergarage Hotel Schylge (douchen op de jachthaven)

2. Heren hele marathon: Sporthal bij de Prinses Margrietschool (Parnassiaweg 4)

3. Dames halve/hele marathon: Zwembad de Dôbe.

Sporttassen e.d. kunt je voor eigen risico achterlaten in de kleedaccommodaties. Eventuele handbagage kun je afgeven bij het Centrum voor Natuur en Landschap.

Na afloop van de Berenloop rijden er gratis pendelbusjes vanaf het Centrum voor Natuur en Landschap naar het zwembad en naar Hotel Schylge.

Kleintje Berenloop

Op zaterdag 4 november wordt voor de tiende keer Kleintje Berenloop (5 en 10km) georganiseerd. Kleintje Berenloop is een gezellige en laagdrempelige wedstrijd voor de liefhebbers van het kortere werk. De start van de 5km is om 10.30 uur en van de 10km om 11.30 uur op het sportveld naast Hotel Boschrijck (Sportlaan 5, West-Terschelling). Er wordt gelopen over fietspaden door de bossen en duinen van West en na afloop is er voor de deelnemers als herinnering een medaille. Ook is er voor alle finishers iets te eten en te drinken na afloop. Er is kleedgelegenheid op het sportveld, maar geen douchegelegenheid.

Kosten deelname Berenloop en Kleintje Berenloop

Zie hiervoor de inschrijfpagina.

Limieten

Er gelden de volgende tijdslimieten:
5 km: 45 minuten
10 km: 1.30 uur

21 km: 3.00 uur (na de start van de eerste loper)
42 km: 5 uur (na de start van de eerste loper)

Let op: de strandopgang bij Midsland aan Zee wordt om 16.15 uur uur gesloten voor alle lopers, zowel van de hele als van de halve marathon. Het oordeel van de wedstrijdleider is hier bindend.

Lopers die deze limieten overschrijden, worden niet in de einduitslag opgenomen.

Medische begeleiding

Bij de start, finish en op het parcours is medische begeleiding aanwezig; bij iedere verzorgingspost bevindt zich tevens een EHBO-post.

Minimumleeftijd

Voor deelname van jongeren aan de Berenloop hanteren we de richtlijnen van de Atletiekunie. Er gelden daarom de volgende minimumleeftijden:
5 km: 12 jaar
10 km: 14 jaar
21,1 km: 18 jaar
42,2 km: 18 jaar

Deze leeftijd dient bereikt te zijn op de dag van het desbetreffende evenement.

Mutaties en annuleringen

Wil je je nummer overzetten op een andere naam, van afstand wisselen of heb je een andere mutatie? Kijk dan hier voor meer informatie.

Parcours Berenloop

Het parcours van de hele en halve marathon voert over de verharde weg, over glooiende schelpenpaden en ca. drie kilometer over het strand. Bij extreem slechte omstandigheden kan het strand vervangen worden door een alternatieve route.

Parcours Kleintje Berenloop

Het parcours van zowel de 5 kilometer als de 10 kilometer bestaat uit voornamelijk vlakke schelpenpaden in het bos achter West-Terschelling. Wel is er bij de 3 resp. 8 kilometer een lichte klim, dus zorg ervoor dat je aan het eind nog wat energie over hebt!

Parcoursrecords

42,2km heren:Remon van Lunzen (2010) 2.27.20

42,2km dames:Mariska Kramer-Postma (2014) 2.49.34

21km heren:Alan Masai Ndiwa (2007) 1.04.40

21km dames:Reina Visser (2011) 1.16.36

Voor verbetering van een parcoursrecord op de hele of halve marathon is € 250,00 beschikbaar.

Parkeren

In Harlingen zijn diverse mogelijkheden om lang te parkeren. Zie hiervoor www.parkerenharlingen.nl. Let op: om te parkeren op P1, het hoofdterrein, is vooraf reserveren verplicht.

Prijsuitreiking

Voor de hele en halve marathon vindt de prijsuitreiking plaats vanaf 16.00 uur op de Torenstraat, ter hoogte van het Raadscafé.

Bij Kleintje Berenloop vindt de prijsuitreiking na afloop van de 5 en 10 kilometer plaats naast de finish. Ook de prijsuitreiking van de Jeugdloop is direct na afloop bij de finish.

Prijzenschema

De nummers 1, 2 en 3 van de hele en halve marathon ontvangen respectievelijk €150,00, €100,00 en €50,00.

Voor verbetering van een parcoursrecord op de halve en de hele marathon is €250,00 beschikbaar.

Verder zijn er per leeftijdscategorie drie prijzen te winnen, bestaande uit bekers. Deze leeftijdscategorieën zijn:
Heren Senioren-M40-M50-M60
Dames Senioren-V40-V50-V60

Startnummers

De startnummers worden medio oktober per post naar het opgegeven huisadres gestuurd. Je hoeft ze dus niet op te halen. Het is verplicht om de startnummers duidelijk zichtbaar aan de voorzijde te dragen. Een dringend advies: vul achterop je startnummer de contactinformatie in. Dat maakt het voor hulpverleners een stuk eenvoudiger om, mocht er wat aan de hand zijn, familie en/of vrienden te bereiken.

Starttijden

21,1 km (wedstrijd, recreanten en eilanders): 12.00 uur
42,2 km (wedstrijd, recreanten en eilanders): 12.40 uur

Alle afstanden starten op zondag onder de Brandaris.

Kleintje Berenloop (zaterdag 4 november)

5 km: 10.30 uur
10 km: 11.30 uur

Start en finish op het sportveld naast Aparthotel Boschrijck.

T-shirt

Deelnemers aan de hele en halve marathon en Kleintje Berenloop kunnen bij de inschrijving een functioneel T-shirt bestellen. Bij de Jeugdloop is deze bij de deelnameprijs inbegrepen.

Tijdregistratie

De Berenloop maakt voor de tijdregistratie gebruik van de BibTag.

Uitslagen

De (voorlopige) uitslagen van de 21km en 42km kun je op de wedstrijddag na 19.00 uur vinden onder uitslagen en op www.uitslagen.nl.

Verzorging

Bij de 21 km en 42 km zijn er om de 5 km verzorgingsposten met (in vaste volgorde): water, SiS-sportdrank, cola, fruit en ontbijtkoek. Hierna volgen de eigen drankjes en sponzen. Aan de finish is er water, thee, bouillon en SiS-sportdrank. Let op: de bekertjes worden dit jaar niet aangegeven, maar dien jezelf te pakken.

Je kunt (voor de marathon) je eigen drankjes uiterlijk tot 11.30 uur afgeven bij de EHBO-tent (onmiddellijk achter de start/finish).
Bij elke verzorgingspost is EHBO aanwezig. Ook staan er dixies langs de route, evenals afvalbakken om het afval in te deponeren. Let op: gooi geen lege verpakkingen op de weg, je loopt door natuurgebied!

Volgend jaar

De Berenloop wordt ieder jaar georganiseerd in het eerste weekend na de herfstvakantie. Dat betekent dat de Berenloop volgend jaar wordt gehouden in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 november 2024.

Vrijwillige bijdrage Staatsbosbeheer

Tijdens de inschrijving kan er er een vrijwillige bijdrage worden gedaan aan Staatsbosbeheer als vergoeding voor het gebruik van het terrein in de natuur. Deze bijdrage zal dit jaar worden gebruikt voor het realiseren van de speelplaats voor mindervaliden bij de Natuurschuur van Staatsbosbeheer in Lies (op het 25km-punt van de marathon). Je kunt aan dit goede doel doneren door bij de inschrijving het ‘vrijwillige bijdrage-vinkje’ aan te klikken.

Wedstrijdsecretariaat

Voor vragen over de Berenloop kun je terecht bij het wedstrijdsecretariaat: Jouke en Bonnie Valk, Klaas Taekesland 4, 9076 JA St.-Annaparochie, e-mail: info@terschellingmarathon.nl

In het weekend van de Berenloop is het wedstrijdsecretariaat gevestigd in het VVV-kantoor, tegenover de veerbootterminal. De openingstijden zijn op zaterdag 4 november van 15.30 – 16.30 uur en op zondag 5 november vanaf 10.00 uur.

Op de Berenloop zijn de Algemene Voorwaarden van de SET van toepassing.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Laatste nieuws

Voorgaande edities

Partners en sponsoren

Een evenement van

Organisatiegegevens

Wedstrijdsecretariaat

© Stichting evenementen Terschelling