Op Terschelling kan het hele jaar door volop worden genoten van zon, zee en natuur. Terschelling beschikt over een unieke variatie aan landschappen en bovendien schijnt de zon op het eiland tweemaal zo vaak als in de rest van Nederland. Goed, er is ook meer wind, maar die laat regenbuien snel overdrij­ven en geeft het eiland zijn gezonde en schone lucht. Ideaal om lekker actief te zijn dus!

Het natuurschoon op Terschelling is een mooi voorbeeld van de samen­werking tussen mens en natuur. Zonder het opwerpen van de Stuifdijk ten oosten van Oosterend zou bijvoorbeeld De Boschplaat (Euro­pees Natuurre­servaat) niet zijn ontstaan. Ook de prachtige bossen zouden er zonder de mens niet zijn geweest. En dan is er nog het puur Terschellin­ger product de ‘cranberry’, dat tot volle wasdom is gekomen op het eiland dankzij menselijke bemoeienis.

Uiteraard heeft Terschelling meer te bieden dan alleen natuur. In de gezellige dorpen is het prima vertoeven en er valt genoeg te beleven. En als verblijf kun je kiezen uit diverse accommodaties, van een luxe viersterrenhotel met alle comfort tot een rustige en kleinschalige natuurcamping.

Een voordeel van een verblijf op een eiland is dat je de boot moet nemen om er te komen. Al varend laat je de hectische buitenwereld ver achter je. En wanneer je van de boot stapt, kom je in een compleet andere wereld terecht. Op Terschelling zijn geen stoplichten en geen rotondes, en niemand heeft er haast. De gewone boot doet er ongeveer twee uur over, de snelboot is er al in drie kwartier. Zie voor de dienstregeling en voor het boeken van een overtocht www.rederij-doeksen.nl

Je kunt de auto meenemen, maar echt nodig is dat niet. Met de fiets kun je je uitstekend verplaatsen op het eiland aangezien de afstanden er relatief kort zijn. Vrijwel alle fietsverhuurders bieden als extra service bagagevervoer: je stapt in de haven op de fiets en de bagage wordt door de verhuurder gratis naar je verblijf gebracht. Ook beschikt Terschelling over prima busverbindingen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Partners en sponsoren

Een evenement van

Organisatiegegevens

Wedstrijdsecretariaat

© Stichting evenementen Terschelling