Finish Berenloop wordt omgedraaid

Bij de komende editie van de Berenloop zal de finish van de hele en de halve marathon er anders uitzien dan anders. Geen zorgen, we finishen nog steeds bij de Brandaris, maar dit keer komen alle lopers van de andere kant. De Veiligheidsregio Fryslân vindt finishen in de Torenstraat namelijk niet langer veilig.

Het probleem is de laatste 500 meter van het parcours. Er zijn daar namelijk een paar (erg) smalle stukken en bovendien wordt de Torenstraat afgezet met hekken. Mocht er iets gebeuren, dan kunnen de toeschouwers langs het parcours niet snel genoeg wegkomen en bovendien kunnen de hulpdiensten er niet door.

In overleg met de gemeente hebben we daarom besloten om de finish om te draaien. De lopers komen dit jaar dus niet door de Torenstraat aanlopen, maar vanaf de andere kant, over de Parnassiaweg. Daardoor blijft de Brandaris het eindpunt, want dat willen we natuurlijk niet veranderen.

Uiteraard vinden we het als organisatie heel jammer dat er niet langer door de Torenstraat mag worden gefinisht. Maar het is wat het is. Zonder vergunning is er geen Berenloop en de gemeente is verantwoordelijk voor de veiligheid van het parcours en de deelnemers. Voor wat betreft de start is er niets veranderd, er wordt als vanouds gewoon gestart bij de Brandaris. Wel zijn – zoals jullie weten – de starttijden dit jaar omgekeerd: om 12.00 uur start eerst de hele marathon, en om 13.30 uur de halve marathon.

Bijkomend voordeel: na afloop van de Berenloop loop je zo de Torenstraat in met alle kroegen, restaurants en cafés!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Laatste nieuws

Voorgaande edities

Partners en sponsoren

Een evenement van

Organisatiegegevens

Wedstrijdsecretariaat

© Stichting Evenementen Terschelling