Berenloop / Eén van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland

De Berenloop is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland. Dat komt niet alleen door het fraaie parcours, dat door de schitterende en afwisselende natuur van Terschelling voert, maar ook door de fantastische sfeer die er tijdens het Berenloopweekend op het eiland heerst.

Vrijwel iedereen op Terschelling is betrokken bij de Berenloop: als deelnemer, als vrijwilliger of als toeschouwer, en dat merk je. Wellicht is dat de reden dat er, ondanks het uitdagende parcours, toch ieder jaar weer uitstekende tijden worden gelopen.

In 2021 is de Berenloop toe aan zijn 25e editie. De eerste editie vond plaats op 26 oktober 1997, als sportieve afsluiting van het themajaar ‘400 jaar Willem Barentsz’. Willem Barentsz, beroemd zeevaarder en afkomstig van Terschelling, probeerde in 1596 via het noorden naar Azië te varen. Het werd een monstertocht met veel ontberingen en een gedwongen overwintering tussen de ijsschotsen op Nova Zembla. Door te jagen op beren had de bemanning voldoende voedsel om de winter te overleven, En zo kwam de marathon aan haar naam: de Berenloop.

De Berenloop Terschelling is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de provincie Fryslân.

Recent Nieuws

 Geen Berenloop in 2020

Geen Berenloop in 202001.09.2020

 FAQ

FAQ01.09.2020

 Hele marathon vol!

Hele marathon vol!26.07.2020

Volg ons

Sponsoren