Laatste nieuws Berenloop 5 november a.s.

Nieuwsbrief Berenloop 5 november a.s.

Nog een week en het is zover: de 21e Berenloop Marathon op Terschelling. Wij hebben er heel veel zin in, jullie hopelijk ook!

Startnummers
De startnummers zijn inmiddels allemaal via de post verstuurd. Mocht je een wijziging willen doorgeven, dan kan dat tijdens het Berenloopweekend bij het wedstrijdsecretariaat. Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in het VVV-kantoor, tegenover de veerbootterminal. De openingstijden zijn op zaterdag 4 november van 15.30 - 16.30 uur en op zondag 5 november vanaf 10.00 uur. Let op: het is niet mogelijk om te wisselen tussen Kleintje Berenloop op zaterdag en de hele of halve marathon op zondag. Een dringend advies: vul achterop je startnummer de contactinformatie in. Dat maakt het voor hulpverleners een stuk eenvoudiger om, mocht er wat aan de hand zijn, familie en/of vrienden te bereiken.

Merchandise
In Dorpshuis Ons Huis in de Torenstraat vind je ook dit jaar de winkel voor Berenloop-merchandise. Er zijn o.a. T-shirts, vesten, regenjasjes, rugzakken, loophesjes, opvouwbare bidons, vlaggen en handdoeken te krijgen. De openingstijden zijn vrijdag van 12.30 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.30 tot 18.00 uur. Kom gerust even langs!

Lezing/discussie
Op zaterdagmiddag is er in de Westerkerk in de Torenstraat van 16.30 tot 17.30 uur een lezing/discussie door sportartsen en andere deskundigen (o.a. Edwin Goedhart, sportarts van het Nederlands voetbalelftal) over het voorkomen van blessures. De toegang is vrij, en vol = vol.

Waardevolle spullen
Wil je voor je van start gaat nog wat kleding kwijt of waardevolle spullen afgeven? Dat kan in de loods achter het Centrum voor Natuur en Landschap (Natuurmuseum) aan de Burgemeester Reedekerstraat 11 in West. Je komt daar door aan het eind van de Boomstraat linksaf te slaan. Dit jaar zit er aan het startnummer een bagagelabel, dat je aan je tas kunt bevestigen. Op vertoon van je startnummer kun je na afloop je tas weer ophalen. Let op: er is niet voldoende ruimte voor grote (sport)tassen, dus graag alleen (kleine) handbagage.

Groen
Als organisatie doen we ons best om het evenement zo groen mogelijk te houden. Zo wordt vrijwel alles hergebruikt en maken we dit jaar gebruik van biologisch afbreekbare poncho's. Ze houden je na afloop van het lopen net zo warm als de gewone poncho's, maar zijn eenvoudig afbreekbaar en niet schadelijk voor het milieu. Graag vragen we jullie medewerking om het evenement groen te houden en het eiland schoon. Laat bijvoorbeeld de verpakkingen van repen, gels etc. onderweg niet zomaar vallen, maar neem ze mee naar de volgende verzorgingspost. Datzelfde geldt voor sponzen, flesjes en ander afval, dat vanaf de paden zo de natuur in waait. Dat is niet alleen erg schadelijk voor het eiland, maar brengt ook de vergunning in gevaar die Staatsbosbeheer ons jaarlijks verleent. Alvast dank voor jullie medewerking!

Fietsers
De Berenloop is een van de weinige (grotere) loopwedstrijden waar begeleiding door fietsers is toegestaan. Gezien de drukte op het parcours, zeker bij de halve marathon, willen wij je verzoeken hiervan zo min mogelijk gebruik te maken. Het spreekt vanzelf dat begeleidende fietsers de overige lopers nooit mogen hinderen. Ook is het niet toegestaan om tegen de route in te rijden en dienen de fietsers de laatste kilometer het parcours te verlaten. Het is evident dat de fietsers zich strikt aan de aanwijzingen van politie, wedstrijdleiding, verkeersregelaars en andere vrijwilligers dienen te houden. Helaas merken we ieder jaar weer dat niet alle fietsers hiervan de noodzaak inzien. Dat betekent niet alleen dat de Berenloop-vergunning in gevaar komt, maar ook dat vrijwilligers afhaken. Ze staan er immers in hun vrije tijd en verdienen daarom dubbel en dwars het respect van iedereen.

Fietsstrook
Let op: dit jaar rijden de fietsers op de Hoofdweg tussen Dellewal en Midsland niet meer op het fietspad, maar op een fietsstrook aan de noordzijde van de Hoofdweg, afgezet met pionnen. Dit voorkomt hinderlijk kruisen van de lopers bij locaties zoals Dellewal en Striep. Ook nieuw dit jaar is dat de lopers bij de afslag ET-10 over de Heereweg naar Midsland aan Zee lopen. De fietsers kunnen de lopers begeleiden over het reguliere fietspad naar Midsland aan Zee.

Fietsparkeerplaats
Bij het start-finishgebied op West is een speciale fietsparkeerplaats gecreëerd op het parkeerterrein achter de Brandaris. Zo voorkomen we overlast van fietsen op het Brandarisplein.

Jeugdloop
Het is iedere keer weer prachtig om te zien: de jeugdloop op zondagochtend 5 november met verschillende starts vanaf 10.00 uur. Het afhalen van de T-shirts voor de jeugdloop is in De Braskoer, Torenstraat 32 in West. Hier kan ook nog worden na-ingeschreven.

Overige informatie
Voor alle verdere informatie verwijzen we je naar http://www.berenloopterschelling.nl/informatie-abc/.

Veel succes bij de laatste trainingen en graag tot ziens op Terschelling!