Nieuwsbrief september

Beste sportvriend(in),

De zomer was dit jaar lang, warm en droog, ook op Terschelling. Dat was fijn voor de liefhebbers van strand en zon, maar minder prettig wanneer je graag wilde blijven hardlopen. Hopelijk heeft iedereen inmiddels de trainingen weer op kunnen pakken en zijn jullie goed op weg naar een mooi 22e Berenloopweekend op zaterdag 3 en zondag 4 november. Wij zien ernaar uit, we hopen jullie ook!

Adres
Medio oktober worden de startnummers verstuurd van de hele en halve marathon en van de 5 en 10km van Kleintje Berenloop. Ben je onlangs verhuisd, geef dan je nieuwe adres even door aan het wedstrijdsecretariaat (info@terschellingmarathon.nl), dan weet je zeker dat het nummer op de juiste mat belandt. De startnummers van de buitenlandse deelnemers kunnen worden afgehaald in het Berenloopweekend; deze worden dus niet opgestuurd. Meer informatie hierover ontvang je in de nieuwsbrief van oktober.

Wijzigen van afstand
Het is alleen mogelijk een startnummer van de hele marathon om te zetten naar de halve afstand indien je je hebt ingeschreven voordat de limiet van de halve marathon was bereikt. Helaas is het niet mogelijk om startnummers over te boeken van zondag naar zaterdag of andersom. Je kunt wel – bijvoorbeeld – je startnummer van zaterdag of zondag aanbieden via marktplaats.nl, fodzoeker.nl of startbewijshulp.nl.

Meer informatie over het doorgeven van wijzigingen vind je op http://berenloopterschelling.nl/inschrijven/mutaties-annulering/

Hele marathon en jeugdloop
Tot nu hebben zich zo’n 550 deelnemers ingeschreven voor de hele marathon. Dat betekent dat er nog steeds ruimte is voor meer lopers op de langste afstand. Dat geldt ook voor de jeugdloop die op zondagochtend vanaf 10.00 uur van start gaat.

Dagretour
Ga je tijdens het Berenloopweekend op zaterdag of zondag op één dag heen en weer naar het eiland? Dan is het goed te weten dat Rederij Doeksen de mogelijkheid biedt om een voordeling dagretour te boeken. Dit dagretour is naar keuze geldig op de gewone veerboot of op de snelboot. Kijk hiervoor op https://www.rederij-doeksen.nl/dagkaart. Overigens: als je meerdere dagen naar het eiland komt, vergeet ook dan niet de boot op tijd te boeken via www.rederij-doeksen.nl!

Arrangement De Holland
Maak de Berenloop nog specialer door de overtocht te maken met de beroemde zeesleper ‘de Holland’, in de jaren ’50 tot ’70 als bergingsjager gestationeerd op Terschelling. Er is een speciaal Berenloop-arrangement samengesteld inclusief ontbijt aan boord op de heenweg en een stampottenbuffet op de terugweg. Kijk voor meer informatie op http://www.berenloopterschelling.nl/nieuws/arrangement-de-holland-1/

Concert West Aleta Singers
Op zaterdag 3 november geeft het mannenkoor West Aleta Singers traditiegetrouw een speciaal Berenloopconcert in de Meslânzer Kerk in Midsland. Het concert begint om 20.00 uur en duurt ruim een uur. De toegang is vrij, er kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven. Iedereen, lopers en niet-lopers, is van harte welkom! Kijk voor meer informatie op http://www.berenloopterschelling.nl/nieuws/concert-west-aleta-singers/

Tot slot
Kijk voor alle overige informatie op www.berenloopterschelling.nl. En natuurlijk kun je de @Berenloop ook volgen op Twitter en op Facebook.

We wensen je veel succes met trainen en graag tot ziens op Terschelling!

Organisatie Berenloop Marathon